canal de Charleroi - Kanaal Charleroi

Een Europese delegatie bezoekt Euclides 

Op 1, 2 en 3 oktober 2014 vond in Euclides het tweede EU BOAT-seminarie plaats. Dat Europese partnershipproject bracht 11 partners samen, afkomstig van 4 Europese scheepswerven: Meitheal Mara uit Cork (Ierland), Albaola uit San Sebastian (Baskenland, Spanje), Chantiers Tramasset uit Bordeaux (Frankrijk) en de Scheepsinnovatiewerf uit Anderlecht (België).

Het seminarie, gefinancierd in het kader van het Europese mobiliteitsprogramma Leonardo – Life Long Learning, had tot doel om thema’s te behandelen zoals sociale economie, de zoektocht naar subsidies en lokale partnerships met het oog op de ontwikkeling van een duurzaam economisch model voor de scheepswerven waarvan we het beheer op ons nemen.

Als resultaat van dit seminarie werden documenten en tools verwacht gericht op het voortbestaan en de erkenning van de plaatselijke verenigingen die vaaropleidingen aanbieden, boten bouwen en zich bezighouden met de animatie en met sociaal-culturele evenementen rond het scheepsbouwpatrimonium.

  logo-anderlecht-nb     logo-gomb-nb    logo-abattoir-nb     logo-coften-nb          logo-missloc-nb     logo-missloc-nb logo-brussels-nb   logo-brussels-nb

Scheikundigestraat 34 - 36 B-1070 Anderlecht T 02 529 00 00 info@euclides.irisnet.be